Heb je dat ook wel eens dat je bananen hebt die heel snel op gegeten moeten worden, de schil wordt namelijk al aardig bruin.
Dan blijven ze liggen want de rest van het gezin neemt daardoor geen banaan meer .
Bij ons op het werk worden de bananen geleverd in noppenfolie zakken,
zodra je de zak open doet komt er een lucht uit
waar ik ontzettend misselijk van wordt en dat is de reden dat ik geen bananen meer uit het vuistje eet.
Wel vind ik het lekker als het ergens in verwerkt is.
Zoals bananenbrood, die maak ik dan ook wel geregeld
Van de week moest ik weer de bananen opmaken en had even geen trek in bananenbrood dus ik op zoek op internet
en laat ik toch iets lekkers vinden.
~ ~ Bananenbroodtulband ~~
Voor 16 personen
bereidingstijd: 10 minuten bereiden, 50 minuten oventijd en 60 minuten wachttijd
Ingrediënten:
5 bananen
150 g zelfrijzend bakmeel
1 tl gemalen kardemom
200 g amandelmeel
50 g geraspte kokos
3 el arachideolie
150 ml vloeibare honing
1/2 tl zout
* 100 g ongebrande ongezouten notenmix
150 g diepvries frambozen
* ik had nog een kwart pecannoten in een doosje die heb ik hier in verwerkt.
Keukenspullen:
Je hebt nodig bakspray of een stukje boter,
tulbandvorm en een sateprikker
Bereiding:
* Verwarm de oven voor op 175 graden
Spray de tulbandvorm in met de bakspray of smeer het in met het stukje boter.
* Pel en prak de rijpe bananen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom.
Meng de bananen, het amandelmeel, de kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor.
Hak de noten grof en schep met de frambozen door het beslag.
* Verdeel het beslag over de tulband en bak de tulband in ca 50 minuten gaar in het midden van de oven.
Controleer na 45 minuten op gaarheid door er de sateprikker in te steken.
Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar.
Laat de tulband 45 minuten af koelen in de vorm en haal hem er dan uit.
Laat verder afkoelen.
In totaal duurt dit ongeveer een uurtje.
Tip: het is lekker om een klein scheutje Maple siroop over een plakje te schenken.
Wat vast wel erg lekker zal zijn om er chocoladestukjes in te verwerken.
Laten jullie weer even weten of jullie het gemaakt hebben?
Geniet ervan
Bron: De Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties