Veldsla met uitgebakken spekjes 

 

Ingrediënten:

1 zak veldsla 

50 g magere spekreepjes

1 rode ui in dunne ringen

2 tomaten in 8 partjes

of 10 cherrytomaatjes door de helft 

  2 el pijnboompitjes 

1 avocado in plakjes

3 el olijfolie 

11/2 el witte azijn

1 el honing 

peper en zout 

 

Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan,

haal ze uit de pan en bewaar ze tot gebruik in een schaaltje.

Bak de spekreepjes tot ze goudbruin zijn, maar niet te hard,

haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.

 

Doe de veldsla in een schaal en voeg daar de tomaat, ui, spekreepjes en de avocado aan toe.

 maak een dressing met de olijfolie, azijn, honing peper en zout 

 schenk die over de sla en strooi dan de pijnboompitten erover.

 

 

 

Bron: Waar ik het gevonden heb weet ik helaas niet meer

maar heb het recept aardig aangepast naar eigen wens.

 

Heerlijk met friet en de 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.