Deense Kroonprinses ! !
ik hoor jullie nu denken "wat heeft de Kroonprinses met zoete gerechten te maken".
Nee deze kroonprinses bedoel ik ook niet
Alhoewel zij een leuke en mooie vrouw is , heb ik het eigenlijk nu over een mooi en heerlijk zoet gerecht.
Wat je zomaar tussendoor kan eten of toch netjes als nagerecht, als je het kan volhouden er niet stiekem van te eten.
Hoe het gerecht is ontstaan, ik heb geen flauw idee.
Na het hele internet uitgeplozen te hebben, ben ik helaas niets wijzer geworden.
Misschien dat kroonprinses Charlotte 6-10-1706 --- 28-10-1782 dit gerecht bedacht heeft
Want het gerecht wordt ook wel Appel Charlotte genoemd.
Een poosje terug gaf een collega deze tip
en aangezien ik zaterdag met hem en nog een ander de avonddienst had, ben ik s'ochtends aan de bak gegaan.
Weet je wat nou zo leuk was
De desbetreffende collega Ronald was zeer enthousiast en vertelde dat het net zo lekker smaakte zoals hij het in Denemarken gegeten had.
De andere collega Said een Iranees die bij ons een zzper is heeft nog nooit zoiets lekkers gegeten en was zo dankbaar dat hij dit mocht eten.
De volgende dag had hij een zakje Saffraan voor me meegenomen, , wat een lieverd is hij toch.
Deense Kroonprinses
Nagerecht voor 6 personen
Bereidingstijd: circa 20 minuten en 30 minuten wachttijd
Ingredienten:
1 zak appelen bijvoorbeeld goudrenetten
6 beschuiten
2 X 100 g witte basterdsuiker
100 g gesmolten (room)boter
1 tl kaneelpoeder
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
* Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
kook de appels tot appelmoes maak het niet te dik maar ook niet te waterig.
doe 100 gram basterdsuiker in de moes en roer goed door.
* Maak de beschuiten fijn door ze bijvoorbeeld in een ziplochzakje te doen en met de deegroller er overheen te rollen.
vermeng dat samen met de andere helft van de basterdsuiker en de kaneel en meng goed door elkaar.
* Doe de appelmoes in leuke bakjes of een ovenschaal
en leg bovenop de moes een laagje beschuitmengsel.
*Smelt de boter in een pannetje of zoals ik deed even in de magnetron en giet het over het laagje beschuit
Zet de schaaltjes of ovenschaal op een rooster en plaats het rooster hoog in de oven.
en laat het gerecht een bruin korstje krijgen in circa 15 minuten,
kijk wel even in de oven na een minuut of 10og het al niet te donker is.
Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
In de tussentijd maak je een heerlijke slagroom gezoet met het zakje vanillesuiker.
en NA het eten serveer je het met een dot van je zelfgemaakte slagroom
Wat zullen jullie smullen. En laat hier onder weten of jij dit gerechtje lekker vond .
Maak ook eens
Reactie plaatsen
Reacties