Ovenschotel wie is er niet gek op.
Het is makkelijk, je kan het ruim van te voren maken en schuift het in de oven tegen etenstijd.
Je kunt er bijna alles indoen wat je nog over hebt, of aanpassen zoals jij het lekker vind.
Zoals ik bij dit gerecht heb gedaan.
Na het uit de oven gehaald te hebben zat er heel veel vocht in de schaal.
Tip voordat je de groente-gehaktmengsel in de ovenschaal doet eerst al het vocht afgieten.
Er was nog wat over,
de volgende dag had ik avonddienst en heb het meegenomen.
Op een bordje in de airfyer gedaan en 10 minuten opgewarmd, daarbij had ik een kleine desem broodje van Albert Heijn , het was erg lekker
~~ Groente-gehaktovenschotel ~~
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: voorbereiden circa 15 minuten en 30 minuten oventijd
Ingrediënten:
1 courgette in blokjes
1 ui gesnipperd
1 eetlepel (zonnebloem)olie
200 g rundergehakt
2 el pesto
zout en peper
3 grote tomaten in stukken gesneden
250 g champignons in plakjes
zakje geraspte belegen kaas
250 ml slagroom
klein blikje tomatenpuree
Bereiding:
* Verhit de olie in een braadpan en roerbak de
courgette, ui en gehakt tot het gehakt bijna rul en gaar is doe dan de champignons erbij.
Laat het nog een paar minuutjes sudderen.
Doe nu de tomaten erdoor
Roer de pesto, zout en peper naar smaak erdoor en schep het in een hoge ovenschotel.
Strooi nu de helft van de geraspte kaas erover.
* Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een kom de slagroom, tomatenpuree en de kaas,
roer goed door elkaar en schenk het over de schotel.
* Bak de schotel in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin.
Lekker met verse aardappelpuree of een stokbroodje
Eet smakelijk.
Bron: een beetje van mezelf en een beetje van het kookboekje Koken van A tot Z
Een lekker oud boekje.
Reactie plaatsen
Reacties